Het goede doel: Stichting Opkikker
Dit jaar zal Stichting MEgala zich inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Opkikker.

Een opkikker voor het hele gezin
Stel dat je te horen krijgt dat jijzelf of jouw kind heel erg ziek is. Het zal je maar overkomen! Vanaf dat moment staat jullie wereld op z’n kop. Langdurig ziek zijn heeft namelijk een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen van het hele gezin. De vaak nare behandelingen, zieken-huisopnames en onzekerheid over de toekomst hebben zijn weerslag op het héle gezin. Dan is elk lichtpuntje – hoe klein dan ook – echt heel erg belangrijk. Precies dat is wat ze bij Stichting Opkikker doen: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek kind weer de kracht en energie vinden omdoor te gaan.

Even niet alleen maar ziek
Dat doen ze door het héle gezin mee te nemen naar een wereld waar ‘ziek zijn’ even géén hoofdrol speelt. Een wereld waarin ze hemel en aarde bewegen om de mooiste dromen te realiseren. Tijdens zo’n ‘Opkikkerdag’ laten ze door middel van vele leuke activiteiten de zorgen van ‘hun’ gezinnen naar de achtergrond verdwijnen. Van een echt vuur blussen als brandweerman, tot rondrijden in een koets of vliegen in een helikopter. Ze geven elk gezin oprechte, persoonlijke aandacht en stellen altijd een programma samen dat is toegesneden op de individuele gezinssituatie.

Van patiënt naar mens
De Opkikkerdag is wat ze betreft pas het begin. Ze geven de kinderen uit het gezin de mogelijkheid om na hun Opkikkerdag als ‘ambassadeur’ aan de slag te gaan om zo lotgenoten te helpen, in welke vorm dan ook. Door het ambassadeurschap geven ze kinderen trots, eigenwaarde, kracht, verantwoordelijkheid en een sociaal netwerk waar de kinderen op terug kunnen vallen. Met als gevolg dat ze weer even ‘gewoon’ kind zijn. De nadruk van hun unieke ambassadeursprogramma ligt altijd op die transformatie van (kind van een) patiënt naar kind. Dat heeft een positieve impact op hun jeugd. Eenmaal in hun vizier, blijven ze vaak levenslang verbonden met ‘hun’ gezinnen via jaarlijks terugkerende contactmomenten.

Keten van kracht

Het is de missie en passie van Stichting Opkikker om alle gezinnen met een ziek gezinslid te helpen. Dat doen ze al sinds 1995 met hart en ziel! Hun samenwerking met meer dan 90 ziekenhuizen speelt daarin een hele essentiële rol. Artsen en pedagogisch medewerkers in een ziekenhuis melden bij Stichting Opkikker de gezinnen aan die in aanmerking komen voor een Opkikkerdag. De kosten van al het mooie werk dat ze doen, dragen ze zonder overheidssubsidie of steun van grote loterijen. Met de hulp van vrijwilligers, donateurs en sponsors hebben ze al duizenden gezinnen met een ziek gezinslid een positieve boost kunnen geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen ze aan een langdurige keten van kracht en daar kunnen ze alle hulp bij gebruiken!